שירותים מיוחדים

משרד זגלשטיין מייצג מזה למעלה מעשור אלפי לקוחות בתביעות מול המוסד לביטוח לאומי ותביעות לשירותים מיוחדים.

הידע והניסיון אשר נצברו במשרד במהלך השנים מבטיח שלקוחותינו ייהנו מהידע והניסיון הרב אשר נצבר במשך השנים בניהול תיקים קלים ומורכבים כאחד מול המוסד לביטוח לאומי.

שירותי המשרד כוללים ליווי וייצוג מול המוסד לביטוח לאומי מן הרגע הראשון ועד סיום התביעה בהצלחה תוך השגת אחוזי הנכות המרבים והפיצוי הגבוה ביותר שניתן. המשרד יגיש את התביעה המתאימה עבורך למוסד לביטוח לאומי, ועורך דין מטעם המשרד המתמחה בהופעה מול הוועדות הרפואיות – יתלווה וייצג אותך בכל הוועדות הרפואיות עד לסיום ההליך.

מהי קצבת שירותים מיוחדים

קצבת שירותים מיוחדים הינה קצבה חודשית המשולמת על ידי המוסד לביטוח לאומי לבוגרים מגיל 18 ואילך הזקוקים לעזרה רבה של אדם אחר בביצוע פעולות היום יום (אכילה, רחצה,לבישה, ניידות בבית, וכאלו הסובלים מבעית שליטה על הסוגרים), ואינם מאושפזים במוסד אשר ניתנים בו שירותי רפואה, סיעוד או שיקום. גובה הקצבה החודשית נקבע בהתאם לרמת התפקוד ורמת התלות בזולת. 

מי זכאי לקצבת שירותים מיוחדים

מבוטחים בביטוח הלאומי מגיל 18 ומעלה, אשר זקוקים לעזרה רבה של אדם אחר בפעולות היום יום (אכילה, רחצה,לבישה, ניידות בבית, וכאלו הסובלים מבעית שליטה על הסוגרים), או שהם זקוקים להשגחה מתמדת למניעת סכנת חיים לעצמם או לאחרים ועומדים בכל תנאים הבאים : 

הגיל בו ניתן לתבוע שירותים מיוחדים

הזכאות להגיש תביעה לשירותים מיוחדים הינה מגיל 18 ומעלה, ואולם הקצבה תשולם מגיל 18 ושלושה חודשים בלבד.  מבוטחים אשר הגיעו לגיל פרישה יוכלו להגיש תביעה לקיצבת שירותים מיוחדים בתוך חצי שנה ממועד הגיעם לגיל הפרישה ובתנאי שרופא המוסד לביטוח לאומי קבע כי היו זכאים לקבל הקצבה בתקופה שלפני גיל הפרישה.  מי שזכאי לקבלת קצבת שירותים מיוחדים במועד הגיעו לגיל הפרישה, ימשיך לקבל הקצבה גם לאחר הגיעו לגיל הפרישה ובתנאי שעודנו עומד בתנאי הזכאות.

תנאים נוספים לקבלת קצבת שירותים מיוחדים

כדי להיות זכאי לקבלת קצבת שירותים מיוחדים על התובע לעמוד באחד התנאים הבאים:

  1. התובע מקבל קצבת נכות כללית ונקבעה לו על ידי המוסד לביטוח לאומי נכות רפואית בשיעור של לפחות 60% לעניין שירותים מיוחדים.
  2. התובע אינו מקבל קצבת נכות כללית, אך נקבעה לו נכות בשיעור של 75% (לעניין שירותים מיוחדים) והוא אינו מקבל קצבת מיוחדת לנפגעי עבודה וגם לא תשלום כלשהו לפי חוק כלשהו בעבור עזרה אישית או עזרה בביתו, והכנסתו הכוללת אינה עולה על 5 פעמים השכר הממוצע במשק (נכון לשנת 2020, הכנסותיו אסור שיעלו על- 52,755 ₪).

אופן מימוש הזכות קצבת שירותים מיוחדים

בתחילה, משרדנו יעריך את התיק וינחה את הלקוח לאילו רופאים עליו לפנות, ואילו אישורים עליו להביא כדי שיוכל להיעזר בהם במסגרת תביעתו במטרה למצות את זכויותיו באופן מקסימלי. במקרה הצורך יופנה הלקוח לעריכת חוות דעת רפואיות על ידי טובי המומחים הרפואיים בארץ. 

לאחר מכן משרדנו יגיש התביעה למוסד לביטוח לאומי. 

המוסד לביטוח לאומי יאסוף את תיקו הרפואי של הלקוח מן המוסדות הרפואיים ויפתח ללקוח תיק במוסד לביטוח הלאומי. 

בשלב הבא הלקוח יזומן לוועדות רפואיות אשר בהן הוא ייבדק על ידי רופאים מטעם המוסד לביטוח לאומי, והם אלו אשר יקבעו את אחוזי נכותו לפיה תקבע זכאותו לקבלת קצבת שירותים מיוחדים ולבסוף גובה הקצבה. לכל הוועדות הללו יתלווה אל הלקוח עורך דין מומחה לביטוח לאומי מהמשרד אשר ייצגו בוועדה, ידבר בשמו, ויטען את טענותיו של הלקוח בפני רופאי המוסד לביטוח הלאומי.

לאחר עמידה בתנאי הסף לקבלת קצבת שירותים מיוחדים תקבע דרגת התלות של התובע על ידי פקיד התביעות.

לרוב בכך מסתיים הטיפול בתיק כאשר הלקוח מקבל את הפיצוי המקסימלי, ואולם במקרים בהם נפלה טעות או שהתוצאה איננה משביעה רצון, יגיש המשרד ערער על החלטת הוועדה ו/או פקיד התביעות. במקרה הצורך יוגש גם ערעור לבית הדין לענייני עבודה המוסמך לדון בערעורים על החלטת ועדת הערער של המוסד לביטוח לאומי. 

 

לקבלת ייעוץ משפטי

חייגו עכשיו:

03-9444747

סיכום דבר:

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support